Midye tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım paket yaş maya
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Üzeri için
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya, süt, tuz, yumurta ve sıvı yağı alıp mayayı eritene kadar elimizle eziyoruz.Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu 12 bezeye ayırıp yuvarlıyoruz ve nişasta serperek merdane yardımı ile bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra aralarına bol bol nişasta serpip hamurları üst üste sıralıyoruz. Ardından merdane ile açmaya başlıyoruz.

      Hamurumuzu olabildiğince ince olması gerekiyor.Daha sonra açtığımız hamuru sıkı sıkı rulo yapıyoruz ve bir parmak genişliğinde bıçakla kesip dilimlere ayırıyoruz.

      Kestiğimiz dilimlerin üzerine dikey olarak merdane ile hafif bastırıp kapatıyoruz. Dilerseniz aralarına fındık, ceviz koyabilirsiniz.

      Hamurları tepsiye sıralıyoruz ve bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritiyoruz.Bu sıvıyağ karışımını hamurların üzerine gezdiriyoruz.

      Önceden ısınmış 200 derece fırında tatlılarımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Tatlımız pişerken birde şerbetini hazırlamaya geçiyoruz.Tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.

      Tatlılarımız pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Pişen şerbeti sıcak olarak tatlının üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
      Tatlımız şerbetini çektikten sonra soğutarak servis yapıyoruz