Kahveli karamel tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çorba kaşığı Türk kahvesi
    • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yapılışı

    1. Bir fincan sütle Türk kahvemizi normal kahve yapar gibi pişiriyoruz ve ardından tencereye süt şeker ve karbonatı alıyoruz.

      Pişen kahvemizin bir süzgeç yardımı ile süzüp tencereye ekliyoruz.

      Dilerseniz süzgeç içerisine peçete koyup daha iyi süzülmesini sağlayabilirsiniz.

      Şekerimiz eriyene kadar çırpma teliyle çırptıktan sonra tenceremizi ateşe alıp orta gözde kısık ateşte tam bir saat pişiriyoruz.
      Piştikçe azalacak azalması ile birlikte sütümüz koyulaşacaktır.

      Kıvamı istediğimiz kıvama gelince ateşten alıp kapaklı bir kaba boşaltıp soğutuyoruz.

      Soğuyunca daha koyu kıvama geleceğini göz önünde bulundurmalıyız.

      Kahveli karameli ister kahvaltıda ister pastalarda güvenle kullanabiliriz.