Baklava Yufkasından Elmalı Rulo (Elmalı strudel) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Baklava Yufkasından Elmalı Rulo (Elmalı strudel) tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet elma (orta boy kırmızı)
    • 125 gram tereyağı
    • 1 paket kuş üzümü
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket tarçın
    • 8 adet baklava yufkası
  • Yapılışı

    1. Baklava yufkasından hazırlanan elmalı rulo için öncelikle kırmızı orta boy büyüklüğünde ki elmaların kabuklarını soyup çok minik bir şekilde doğrayın.

      Tereyağı bir yerde eritip ılık hale getirin.

      Minik kestiğimiz elmalara kuş üzümlerini, tarçın ve vanilya ile aromasını artırın.

      Baklava yufkaları çabuk kuruduğu için hızlı bir şekilde her katı fırça yardımı ile yağlayıp üst üste getirin.

      Elmalı içi güzelce yayın ve dikkatli bir şekilde rulo haline getirin.

      Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çapraz olarak yerleştirin.175 derecede alt üst 5 dk. ısıttığınız fırına elmalı ruloyu yerleştirin.

      Üstü kızarana dek pişirin.Fazla sıcak olmayan havalarda iki gün oda sıcaklığın da muhafaza edebilirsiniz.