Etli ekmek  tarifi
  • Malzemeler

    • Alabildiği kadar un
    • 1 paket toz maya
    • Bir tatlı kaşığı tuz
    • Yeterli miktarda ılık su
    • İçi için
    • 500 gram orta yağlı kıyma veya
    • satır kıyması
    • 2 adet ince kıyılmış soğan
    • 2 adet büyük boy domates
    • 2 adet sivri biber
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Etli ekmek hamuru için maya, tuz ve un bir kapta ılık su ile yumuşak bir hamur haline getirilir.Yarım saat ılık bir yerde üstü kapatılarak mayalandırılır.

      Etli ekmek hamuru mayalanırken bir adet soğanı çok ince kıyın.Acısı çıkması için tuzla ovun.İnce kesilmiş maydanozları, minik kestiğiniz biber ve domatesleri de ilave edin.Dilerseniz rondodan da çekebilirsiniz.

      Domates salçası ile renklendirip kıymayı da harca koyun.Baharatları için tuz,karabiber, isteğe göre pul biber ilave edebilirsiniz.


      Yarım saat dinlendikten sonra 6-7 adet bezeler haline getirip teflon tavanızın genişliğinde açın.

      Kıymalı harçtan yeteri kadar yayıp diğer açtığınız bezeyi de üstünü güzelce kapatın.

      Biraz yağladığınız teflon tavada sallayarak pişirin.Aksi takdirde içi pişmeden kalır.

      Artan bezeleriniz olursa içsiz pişirerek lavaş olarak tüketebilirsinz.