Ton balıklı pizza tarifi
  • Malzemeler

    • Pizza hamuru için
    • 3 su bardağı un
    • Yarım paket kuru maya
    • 1 su bardağı ılık su
    • Tuz
    • Şeker
    • Süt
    • Sıvıyağ
    • Üst malzemesi için
    • Kırmızı biber
    • Yeşil biber
    • Mısır
    • Zeytin dilimi
    • Yarım kırmızı soğan
    • 1 adet konserve ton balığı
    • (160gr.)
    • Kaşar rendesi
    • Sosu için
    • Domates salçası
    • Kekik
    • Karabiber
    • Tuz
    • Kimyon
    • Su
  • Yapılışı

    1. Ton balıklı pizzanın hazırlığına hamuru mayalama ile başlıyoruz.Ilık bir bardak su içine kuru maya paketinin yarısı,1 tatlı kaşığı tuz ve şeker ilave edip karıştırıyoruz.

      Yoğurma kabın içine unu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3-4 yemek kaşığı süt ekliyoruz.

      Daha sonra ılık mayalı suyumuzu ilave edip bir güzel ele yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini streçleyip dinlendirmeye alıyoruz.

      Bu arada biberleri ince ince kesiyoruz.Yarım kırmızı soğanı ay şeklinde doğruyoruz.Zeytin dilimleri çekirdekli ise onları bir bıçak yardımı ile kesebilirsiniz.

      Ton balıklı pizza sosu için salça ve baharatları harmanlayıp su ile akıcı bir kıvama kavuşturuyoruz.

      Dinlenen hamurlardan 4-5 adet beze elde ediyoruz.Tepsinizin büyüklüğüne veya arzuya göre boyutlarını ayarlayabilirsiniz.Fakat orta boy 4 yada 5 adet pizza hamuru elde edebilirsiniz.

      Yağlı kağıt serdiğimiz bir alanda bezeleri un yardımı ile açıp tepsiye yerleştiriyoruz.

      Üzerine fırça ile yeteri kadar sos sürüp rendelenen kaşarın bir miktarını serpiyoruz.

      Kesmiş olduğumuz sebzelerden üste dağıtıp en son mısır ve tonu da yeteri kadar ekliyoruz.En son gene kaşar rendesi serpip 170 derecedeki fırında kaşarlar eriyip sebzelerimiz hafif diriliğini kaybedince fırından çıkartıyoruz.