Kavala kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 165 gram toz badem
    • 330 gram un
    • 70 gram pudra şekeri
    • 130 gram tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 250 gram bütün badem
  • Yapılışı

    1. Bademler yağsız bir tavada kokusu çıkana kadar kavrulur.Un ve badem bir tavaya konup kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.

      Ayrı bir kapta pudra şekeri, terayağ ve yumurta çırpılır.Oda sıcaklığına gelen kavrulmuş un ve badem diğer tereyağlı karışımla karıştırılıp yoğrulur.

      En son içine bütün bademler de katılır.Hamur merdane ile açılıp ay şekli kesilir.Fırın tepsisine yerleştirilir.

      175 derecede 25 dk. pişirilir.Fırından çıkınca üzerine bolca pudra şekeri serpilir.