Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Profitetol toplar için
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 100gram margarin
    • 4 adet yumurta
    • Kreması için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 5 çorba kaşığı şeker
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilya
    • 1/2 paket krem şanti
    • Çikolata sos için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 80 gram çikolata
    • Tahinli sos için
    • 1 çay bardağı tahin
    • 1 paket krema
    • 3 çorba kaşığı şeker
  • Yapılışı

    1. Profiterol toplarının hamuru için tencerede margarin eritilir.Üzerine 1 su bardağı su koyulur.Su kaynamaya başlayınca un ilave edilir.Hızlı hızlı karıştırılır.Kokusu çıkana kadar pişirilir.Ilımaya bırakılır.Sonra içerisine yumurtalar teker teker ilave edilerek yedirilir.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye koyulur.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Rengi kızarınca fırın 100 dereceye getirilip 30 dakika daha iyice kurusun diye fırında beklenir.

      Çikolatalı sos için gerekli malzemeler karıştırılır.Üzerine süt ve su ilave edilir.Koyulaşana kadar pişirilir.En son çikolata katılır.

      Tahin sosu kullanılacaksa tahin, krema ve şeker bir kabın için de çırpma teli ile iyice çırpılır.

      Krema sıkma torbasına doldurulur.Pişmiş profiterollerin içerisine krema doldurulur.Doldurulan profiteroller servis kabına alınır.Yarısına çikolata sosu, d,ğer yarısına tahinli sos dökülüp servis yapılır.