İki renkli irmik tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 9 yemek kaşığı şeker
    • 9 yemek kaşığı irmik
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • Üzeri için
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. İki renkli irmik tatlısına öncelikle sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyerek başlıyoruz.

      Devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin.
      Kaynayınca ateşten alıp tereyağı ve bir paket vanilyayı ilave edin.

      Derin yuvarlak bir borcam içine önce irmikli muhallebinin yarısını dökün.Kalan kısmada kakaoyu karıştırıp onuda beyaz irmikli muhallebinin üstüne dökün.

      Tatlımızı dolapta dinlendirip servisten önce kalıptan çıkarıp hindistan cevizi serpin.Dilimleyerek servis edin.

      Kolay bir şekilde kaptan çıkabilmesi için borcamı önce su ile ıslatın.