Unlu yufka böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yufka
    • 200 gram tereyağı
    • Un
    • Patatesli iç için
    • 5 adet patates
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Peynirli iç için
    • 300 gram peynir
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Yufka masanın üzerine serilir.Tereyağı eritilir.Yufkanın yarısına bol tereyağı sürülür.Yufkanın diğer yarısı üzerine kapatılır.

      Üzerine elekle un serpilir.Kenarına harç konulup rulo şeklinde sarılır.4-5 santim eninde kesilip tepsiye yerleştirilir.

      Üzerlerine tereyağı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

      Patatesli harç için, patatesler haşlanır kabukları soyulup doğranır.Soğan yağda kavrulur, üzerine patatesler ve salça ilave edilir.Baharatlar katılarak kavrulur.

      Peynirli harç için beyaz peynir çatalla ezilir.İçine maydanoz katılıp karıştırılır.