Makarna Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kelebek makarna
    • 2 su bardağı süt
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 3 adet yufka
    • 300 gram beyaz peynir
    • 250 gram kaşar peyniri
    • 1 demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Makarnalı börek için bir kap içerisinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpma teli ile çırpın.

      Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra ılımaya bırakın.

      Makarnanın içine rendelenmiş kaşar peyniri, ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu katıp iyice karıştırın.

      Yufkalardan ilkini yağlanmış tepsiye açık şekilde serin.Üzerine hazırlanan makarnanın yarısını yayın.

      Makarnanın üstüne 2-3 kepçe sostan gezdirilir.İkinci yufka makarnanın üzerine buruşturularak yayılır.

      Yufkanın üzerine kalan makarna yayılır yine 2-3 kepçe kadar sos gezdirilir.Üçüncü yufkada böreğin üzerine yayılır.En son kenardan sarkan yufkalar toplanır.

      Kalan sos yufkanın üzerine dökülür 1-2 saat bekletilir.

      Fırına verirken böreğin üzerine birkaç tereyağ parçası koyulur.180 derecede kızarana kadar pişirilir.