Evde patates cipsi tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet büyük patates
    • Kırmızı toz biber
    • Tuz
    • Kızartmak için
    • Ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Büyük boy patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup, çok ince bir şekilde yuvarlak kesin.

      Su dolu kap içinde yarım saat nişastası gitmesi için bekletin.

      Daha sonra kızartma yapacağımız tava da yağı ısıtın.Yağın kızdığını minik bir patates atarak deneyebilirsiniz.

      Kızartma yapmadan önce patateslerin bir kısmını bir örtü üzerin de kurutun.Daha pratik olarak salata kurutucu da eğer var ise kullanabilirsiniz.Havlu kağıt ile en son kurulayıp yeterli miktar da ki patatesi kızmış yağa atın.

      Patatesler altın sarısı renk alıp piştiğinde bir kevgir ile toplayabilirsiniz.

      Patatesleri geniş bir borcama aralıklı yayın.Kızarmış patatesler eğer çok üst üste gelirse soğurken yumuşayacaktır.

      Bütün patateslere aynı işlemi uyguladıktan sonra tuz ve kırmızı toz biber ile baharatlandırın.

      Yanında yoğurtlu değişik soslar da hazırlayabilirsiniz.