Lokumlu kurabiye tarifi (Ermeni Kurabiyesi) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Lokumlu kurabiye tarifi (Ermeni Kurabiyesi)
-
Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 4.5 su bardağı un
- İçi için
- 250 gram çifte kavrulmuş lokum
- 250 gram ceviz
-
Yapılışı
-
Ermeni kurabiyesi adıyla da bilinen lokumlu kurabiye için önce tencereye yağı alıp erimeye başlayınca üzerine bir su bardağı su ekleyerek kaynatın.
Kaynayınca üzerine karbonat ve bir tutam tuz atarak karıştıralım.Taşmamasına dikkat edin.
Unu azar azar ekleyerek karıştıralım hamur kendini toparlayınca ocağın altı kapatılır.
Hamurumuz ılınınca yoğurmaya başlayalım.Hamur dan parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım .
Hafifçe bastırarak içerisine bir parça ceviz ve bir adet lokumu koyalım ve kapatarak yağlanmış tepsiye dizelim.
180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyip soğuyunca servis edin.
-
Ermeni kurabiyesi adıyla da bilinen lokumlu kurabiye için önce tencereye yağı alıp erimeye başlayınca üzerine bir su bardağı su ekleyerek kaynatın.