Selanik gevreği (Biscoti) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Selanik gevreği (Biscoti) tarifi
  • Malzemeler

    • 170 gram tereyağı
    • 270 gram toz şeker
    • 10 gram kabarta tozu
    • 10 gram karbonat
    • 720 gram un
    • 4 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
    • 50 gram meyve şekerlemesi
  • Yapılışı

    1. Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır.Yumurta ve portakal kabuğunu eklenerek karıştırılır.

      Kabartma tozu, karbonat ve elenen un ile hamur yoğurulur.

      Hamura hafif unlanmış tezgah üzerinde 30 santim uzunluğunda 7-8 santim genişliğinde şekil verilir.

      Hamur fırın tepsisine alınıp 175 derecede 25-30 dakika pişirilir.

      Fırından çıkan biscotiler soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra ekmek bıçağı ile verev dilimlenir.

      Dilimlenen biscotiler fırın tepsisine dizilerek her iki tarafı beş dakika pişirilip kurutulur.