Selanik gevreği (Biscoti) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Selanik gevreği (Biscoti)
-
Malzemeler
- 170 gram tereyağı
- 270 gram toz şeker
- 10 gram kabarta tozu
- 10 gram karbonat
- 720 gram un
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
- 50 gram meyve şekerlemesi
-
Yapılışı
-
Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır.Yumurta ve portakal kabuğunu eklenerek karıştırılır.
Kabartma tozu, karbonat ve elenen un ile hamur yoğurulur.
Hamura hafif unlanmış tezgah üzerinde 30 santim uzunluğunda 7-8 santim genişliğinde şekil verilir.
Hamur fırın tepsisine alınıp 175 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Fırından çıkan biscotiler soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra ekmek bıçağı ile verev dilimlenir.
Dilimlenen biscotiler fırın tepsisine dizilerek her iki tarafı beş dakika pişirilip kurutulur.
-
Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır.Yumurta ve portakal kabuğunu eklenerek karıştırılır.