Tavuk köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram tavuk eti(göğüs ve ızgaralık karışık)
    • 1 adet soğan
    • 1/2 demet taze nane ince doğranmış
    • 2 yumurta
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 dilim bayat ekmek(ıslatılmış)
    • Tuz
    • Köri
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.Tavuk etinizi mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin.

      Büyük bir kap içinde tüm malzemeleri güzelce yoğurun.Bu arada ellerinize çok yapışacağı için yanınızda soğuk su veya buz bulundurun.

      Ellerinizi soğuk su ile ovalayarak yoğurun ki yapışmayı önleyin.Baharat miktarını isteğe göre ayarlayın.

      Az yağladığınız bir tavada köftelerinizi pişirin.Dilerseniz fırında da 8-10 dakika içinde pişirebilirsiniz.

      Eğer köftenizi sırf tavuk göğsü etinden yaparsanız kuru olacaktır.