Pınar beyaz tiramisu pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pınar beyaz tiramisu pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket krema
    • 3 adet pınar beyaz
    • 3 adet yumurta sarısı
    • 1 adet yumurta
    • 210 gram şeker(1.5 su bardağı)
    • 2 paket kedidili
    • 4 çorba kaşığı nescafe
    • 1-2 damla acıbadem esansı
    • 2 çorba kaşığı şeker
    • 3 su bardağı sıcak su
    • Üzeri için
    • Kakao
  • Yapılışı

    1. Pınar beyazlar bir kasede çırpma teli ile karıştırılıp pürüzsüz hale getirilir.

      Yumurtalar ve şeker mikserle boza kıvamına gelene kadar çırpılır.Pınar beyazlar ilave edilir.

      En son krema da ilave edilip boza kıvamında bir karışım elde edilir.

      Bir kasede nescafe, şeker, sıcak su ve badem esansı karıştırılır.

      Dikdörtgen borcama 2-3 kepçe kadar hazırlanan kremadan dökülür.

      Kedi dilleri nescafeli karışıma batırılıp borcama yan yana dizilir.

      İlk sıra tamamlandıktan sonra üzerine kedi dillerini kapatacak kadar krema dökülür.

      Üzerine bir sıra daha kedidili aynı şekilde dizilir.

      En üstüne kalan krema yayılır.Buzdolabında bir gece dinlendirilir.

      Servis ederken kakao serpilerek ikram edilir.