Gökkuşağı pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gökkuşağı pasta
-
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 5 adet yumurta
- 400 gram toz şeker
- 330 gram un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 300 ml. süt
- 1 paket vanilya
-
Yapılışı
-
Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şeker krem kıvamına gelene kadar çırpılır.Yumurtalar teker teker ilave edilir.Süt katılır.
Kuru malzemeler ise en son karışıma konur.Hamur 4 ayrı kabın içine bölünür.Her birine gıda boyası katılıp istenilen renkte renklendirilir.
Renklendirilen hamurlar ya ayrı kalıpların içinde ya da birbirine karıştırılmadan tek bir kalıbın içerisine dökülüp 175 derecede 40-45 dakika pişirilir.
-
Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şeker krem kıvamına gelene kadar çırpılır.Yumurtalar teker teker ilave edilir.Süt katılır.