Polonya Keki tarifi
  • Malzemeler

    • 5 yumurta sarısı
    • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 3 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı kakao
    • Aralarına sürmek için
    • 3 çorba kaşığı marmelat
    • (ekşimsi olursa daha iyi olur)
    • Marsmalow için
    • 5 yumurta akı
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Yumurta sarılar ile pudra şekeri çırpılır.Oda sıcaklığındaki tereyağı da eklenip iyice çırpılır.

      Üzerine elenmiş vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurulur.

      Yapılan hamur 3 çeşit parçaya bölünür.Bir parçasına kakao ilave edilir.

      Kakao ve bir tane beyaz hamur streç filme sarılıp buzluğa konur.20 dakika bekletilir.

      Yağlanmış kelepçenin (26 cmlik) içine dışarıda kalan beyaz hamur elle bastırılarak taban kısmına yerleştirilir.Her tarafını eşit olacak bir şekilde düzeltilir.Hamurun üzerine serperek bastırmadan eşit bir şekilde dağıtılır.

      Yumurta akları bir tutam tuz ile mikserle çırpılır.Daha sonra şeker ilave edilip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.

      Üzerine nişasta ve vanilya ilave edilip çırpılır.Hazırlanan marsmalow kelepçeli kalıpda ki hamurun üzerine dökülür ve düzeltilir.

      Daha sonra buzlukta bekleyen beyaz hamurda rendelenir ve marsmalowun üzerine serpilir.

      170 derecede 45 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri veya marmelat dökülür.İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapılır.