Fırında patatesli tavuk kalça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında patatesli  tavuk kalça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo Tavuk kalça
    • 1 kg patates
    • Karabiber
    • Tuz
    • Limon suyu
    • 2 diş sarımsak
    • Küçük bir kekik
    • Zeytinyağı
    • 1 su bardağı su
    • Tatlı kırmızı biber
    • Hardal
    • Kekik
  • Yapılışı

    1. Tavuk kalçalarını iyice yıkayın ve tuz ve karabiber serperek baharatlandırın.

      Patates kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.10 dakika bir tencerede biraz limon suyu ile haşlayın.

      Tepsiye patates ve tavuk kalçalarını yerleştirin.Bir kasede tuz, taze çekilmiş karabiber, kekik, tatlı kırmızı biber, sarımsak, hardal ve biraz limonu, bir bardak su ile çırpıp üstlerine gezdirin.

      Fırını 200 ° C'ye ayarlayıp yaklaşık 1 saat pişirin.

      Tavukların üst kısmı kızarınca diğer tarafını çevirin.