Geleneksel cevizli baklava Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Geleneksel cevizli baklava tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1/2 kahve fincanı sirke yada limon
    • 1 su bardağı süt
    • 200 gram tereyağı
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 tutam tuz
    • Aldığı kadar un
    • (7-8 su bardağı)
    • Şerbeti için
    • 8 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • Üzeri için
    • 600 gram tereyağ
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Arası için
    • Ceviz
  • Yapılışı

    1. Önce şerbet hazırlanır şeker tencereye koyulur.üzerine su ilave edilir.

      Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir.Şerbet altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatılır soğumaya bırakılır.

      Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

      Hamur 60 bezeye ayrılır.Kurumaması için üzeri nemli bir bez ile örtülür.

      Hamurların her biri nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.15 tanesi üst üste yerleştirilir.

      Sonra merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.
      Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Arasına bolca
      dövülmüş ceviz dökülür.

      Aynı işlem hamurlar bitene kadar tekrar edilir.

      Talı tamamlanınca baklava şeklinde kesilir.üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.250 derecelik fırına verilir.Üzeri kızarınca fırının ısısı 170 dereceye indirilir.

      Ara katları pişince fırından çıkartılır.5 dk. dinlendirilir.Sonra sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür bir gece dinlendikten sonra servis yapılır.