Damla sakızlı muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Damla sakızlı muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 125 gram margarin
    • yarım paket damla sakızlı vanilya ya da
    • 4-5 parça damla sakızı
    • 2 kahve fincan un
    • 3 kahve fincanı şeker
    • Sosu için
    • 5 yumurta
    • 160 gram sütlü çikolata
    • 80 gram bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. Muhallebisi için tencerede margarin eritilir içine un ilave edilir hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.

      İçine süt ve şeker ilave edilir, topaklanmaması için el blenderdan geçilir.

      Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir, en son içine vanilya katılır.

      Ocakdan alınan muhallebi 5 dakika mikser ile çırpılır, sonra kaselere boşaltılır.

      Sosu için çikolatalar, belmari usulü eritilir. İçine yumurta sarıları katılır, mikser ile karıştırılır.

      Ayrı bir yerde yumurta akları kar gibi olana kadar çırpılır. Çikolatalı karışımın içine ilave edilir. Mikser ile karıştırılır.Yapılan sos muhallebilerin üzerine bölüştürülür, buzdolabında bir kaç saat bekletilir.