Ekler pasta  tarifi
  • Malzemeler

    • 500 ml. sıvı (Su veya süt)
    • 200 gram margarin
    • 2 gram tuz
    • 275 gram un
    • 15 gram toz şeker
    • 8-9 yumurta
  • Yapılışı

    1. Derince bir tencereye su veya süt,margarin, tuz ve şekeri koyularak bir taşım kaynatılır.

      Yağ eriyip boncuk boncuk kaynamaya başlayınca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak un eklenir.

      Kısık ateşte karışım yumuşayıp tencerenin kenarlarına yapışmadan kolayca çevrilinceye kadar pişirilir.Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.

      Ilımış karışıma yumurtaları teker teker ilave edin.Yumurtalara hamura iyice yedirinceye kadar karıştırılarak şu hamuru hazırlanır.

      Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ya da katı yağlanmış tepsiye istenilen şekilde sıkılır.

      180-200 derece arasında pişirilir.Soğuyunca arasına krema doldurulur.