Elmalı turta tarifi
  • Malzemeler

    • 280 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 250 gram beyaz şeker
    • 5 yemek kaşığı esmer şeker
    • 4 adet yumurta
    • 250 gram un
    • 1 paket doğal vanilya
    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • 5 adet orta boy kırmızı elma
    • (temizlenmiş ve 8 parçaya bölünmüş)
    • 100 gram siyah kuş üzümü
    • 100 gram ceviz
  • Yapılışı

    1. Fırını önceden 170 ° C'ye ısıtın ve ve bu arada kek kalıbınızı tereyağlayıp esmer şekerleri serpiştirip dibini elma dilimleri ile kaplayın.

      Yumurtalar ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıp, erittiğiniz tereyağını ekleyin.

      Un,vanilyayı eleyerek spatula ile yumurtalı karışımla buluşturun.

      En son kuru üzüm,ceviz ve tarçını da ilave edip, kek karışımını kalıba boşaltın.

      45 - 50 dakika civarında pişirin.

      Soğuduktan sonra, ters çevirerek servis yapın.