Bol baharatlı mercimek çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bol baharatlı mercimek çorbası
-
Malzemeler
- 200 gram. mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet pırasa
- 1 iri parça doğranmış soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 parça taze rendelenmiş zencefil
- 1 adet portakal kabuğu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tutam kakule
- ½ fincan zeytinyağı
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kruton için
- Bayat ekmek küpleri, tuz
- Kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Bir tencerede biraz zeytinyağını ısıtıp ve soğan, sarımsak, pırasa, zencefil, zerdeçal ve kakuleyi bir dakika sote edin.
Daha sonra mercimekler ile tuz ve portakal kabuğunu ilave edip,bir iki soteleyin.
Üstü geçene kadar su tencereye ilave edip ateşte pişmeye bırakın.
Mercimekler haşlandığında portakal kabuğunu çıkarın,blenderdan geçirin.Eğer koyu kıvam da ise su ekleyip açabilirsiniz.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve kruton ekleyerek servis yapın.
Krutonlar için ekmeği küpler halinde kesin, bir fırın tepsisine veya tavaya koyun, tuz ve kırmızı biberle karıştırın ve çıtır çıtır olana kadar her tarafa kızartın.
-
Bir tencerede biraz zeytinyağını ısıtıp ve soğan, sarımsak, pırasa, zencefil, zerdeçal ve kakuleyi bir dakika sote edin.