Çılbır tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 2 çay bardağı yoğurt
    • 1/2 çay kaşığıtuz
    • 2 diş sarımsak
    • 3 Su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Soğuk suyu tencereye boşaltın.
      Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın. Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın. 2-2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
      Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.