Ayva dolması tereyağlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ayva dolması tereyağlı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet büyük ayva
    • 700 gr. kıyma
    • 200 gr. çam fıstığı
    • ½ bardak zeytinyağı
    • 100 gr. taze tereyağı, eritilmiş
    • 2 büyük soğan, ince doğranmış
    • 1 adet kırmızı biber ince doğranmış
    • 1 adet yeşil biber ince doğranmış
    • 2 büyük olgun domates, rendelenmiş
    • 2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • Yapılışı

    1. Ayvaları yıkayın ve hafifçe yumuşayana kadar kaynatın. Süzün ve soyun. Üstünü bir kapakla kesin ve bir çay kaşığı ile boşaltın (domateslerde yaptığınız gibi).

      Çukurları temizleyerek çıkardığınız ayva içini kıyın.

      Soğanları yağda sote edin daha sonra çam fıstıklarını hafif döndürün.

      Ardından kıymayı ilave edip 5 dakika soteleyin.

      Sonra domates,kırmızı biber, yeşil biber, baharat,tarçın katarak pişirin.Ateşin altını kapatın.

      En son ince kıydığınız ayva içlerini de ilave edin.Fırını 175ºC'ye ısıtın.

      Ayvaların içini ve dışını tereyağ ile yağlayıp harcı doldurun.

      Fırın kabına dizdiğiniz ayvaların üstünü kapağı ile kapatın.Üzerine bir iki bardak su gezdirin.Fırında iken gerekir ise tekrar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.


      Ayvaları sıcakken maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.