Pilavlı tavuk salatası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pilavlı tavuk salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gr. tavuk (pişmiş ve minik halde)
    • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
    • 1 orta boy soğan rendesi
    • 1 çay kaşığı sirke
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1/4 su bardağı taze doğranmış soğan
    • 2 yemek kaşığı maydanoz doğranmış
    • 1/4 su bardağı doğranmış kereviz
    • 1/4 su bardağı kırmızı doğranmış biber
    • 1.5 su bardağı mayonez
  • Yapılışı

    1. Pirinçle birlikte rendelenmiş soğan, sirke, yağ ve köri ile karıştırın ve buzdolabında birkaç saat bekletin.

      Daha sonra karışımı olabildiğince homojen hale getirmek için tavuğu mayonez hariç diğer malzemelerle karıştırın.

      Son olarak, mayonezleri karışıma ekleyin,bütün malzeme ile buluşturun.

      Uzun bir kalıbı hafifçe nemlendirin ve bir streç ile kaplayın ve karışımı dökün.

      Üzerini düzleştirin, folyo ile kaplayın. Tavuk salatasını en az 2 saat veya bir gece boyunca soğutun.

      Buzdolabından çıkarın, bir tabağa çevirin ve kırmızı biber parçaları ile süsleyerek servis yapın.