Uzmanından un kurabiyesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Uzmanından un kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 6.5 kahve fincanı un
    • 180 gram tereyağı
    • 3.5 kahve fincanı pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Tereyağı porselen ve yayvan bir kaseye konur.Buna 1.5 kahve fincanı şeker katılır.

      Tahta kaşıkla ezilerek yağla şeker birbirine yedirilir ve yağ iyice yumuşatılır.

      Sonra buna elenerek un katılır , karışım yoğrulup hamur haline getirilir.

      Bazı unlar yağı pek sevmezler bu durumda eğer çok cıvık ise biraz daha un katılır.

      Hamur kıvamını bulunca yani dağılmadan şekil verilebilen kıvama gelince iki elle bastırılıp yuvarlak hale getirilip oklava veya merdane ile 2 cm kalınlığına getirilir.

      Sonra uzatılan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp avuç içinde yuvarlanır.

      Hafifçe bastırılıp çok az yassılaştırılıp fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı yerleştirilir.

      Tepsi orta ısılı bir fırına sürülür.Bir süre sonra fırının ısısı yarıya düşürülerek un kurabiyelerinin üstlerinin sararması engellenir.Bu şekilde yarım saat pişirilir.

      Kurabiyelerin piştiği üzerlerinin hafif katılaşmasından anlaşılır.

      Tepsi fırından alınıp üzerlerine pudra şekeri serpilip soğumaya bırakılır.

      Kurabiyeler soğuyunca tabağa alınıp servis yapılır.