Mantar salatası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Mantar salatası
-
Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 1 demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 parça tarçın
- 1 adet limon
- Yeteri kadar zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
Mantarların saplarındaki toprağa denen kısım kesilp atılır.Bol suda iyice yıkanır.
İçinde kaynar su bulunan tencereye tuz, karabiber, defne yaprağı , tarçın ve yarım limon suyu eklenir.
Mantarlar da en son konup 3-5 dakika haşlanır.
Sonra sudan çıkarılıp ikiye üçe bölünür.Doğranmış mantarlar çelik bir tavada üzerine yarım limonun suyu ve 6 kaşık zeytinyağı ,tuz ve karabiberle birlikte sotelenir.
15 dakika pişirilir.Ateşten indirilince servis tabağına alınır.Soğuyunca kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.
Dilerseniz farklı yeşilliklerde kullanılır.
-
Mantarların saplarındaki toprağa denen kısım kesilp atılır.Bol suda iyice yıkanır.