Mantar salatası tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo mantar
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet defne yaprağı
    • 1 parça tarçın
    • 1 adet limon
    • Yeteri kadar zeytinyağı
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Mantarların saplarındaki toprağa denen kısım kesilp atılır.Bol suda iyice yıkanır.

      İçinde kaynar su bulunan tencereye tuz, karabiber, defne yaprağı , tarçın ve yarım limon suyu eklenir.

      Mantarlar da en son konup 3-5 dakika haşlanır.

      Sonra sudan çıkarılıp ikiye üçe bölünür.Doğranmış mantarlar çelik bir tavada üzerine yarım limonun suyu ve 6 kaşık zeytinyağı ,tuz ve karabiberle birlikte sotelenir.

      15 dakika pişirilir.Ateşten indirilince servis tabağına alınır.Soğuyunca kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.

      Dilerseniz farklı yeşilliklerde kullanılır.