Etli başbaşı bulgur pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Etli başbaşı bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yeme kaşığı dolusu terayağ
    • Yarım iri çay bardağı zeytinyağ
    • 300-500 gr. dana eti
    • 1 adet büyük baş soğan
    • 1 adet iri boy domates
    • 2 adet kapya kırmızı biber
    • 1 adet yeşil biber
    • 2 su bardağı başbaşı duru bulgur
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 3 çay kaşığı tuz
    • 1-2 çay kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yapılışı

    1. Öncelikle geniş pilavlık tencerede tereyağını eritip zeytinyağını katın ve yağ iyice ısınsın.

      Pişirmek için önce dana etlerini 5 dakika karıştırmadan mühürleyin. Sonra hafif etin rengi iyice dönene kadar karıştırın.

      Etin çıkan suyunu iyice uçup sadece yağ kalana kadar kavurun.Bu aşamadan sonra bir bardak kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatıp etin haşlanmasını sağlayın.Gerekirse ara ara kontrol ederek su ilavesi yapın.

      Bir yandan büyük bir baş soğanı yemeklik kesin.Kırmızı biber ve yeşil biberleri minik minik doğrayın.

      1 adet domatesin kabuklarını soyup minik minik kesin.

      Etler haşlandıktan sonra suyunu iyice çektirip soğanlar ve biberlerle birlikte kavurun.

      Salçayı da ekleyip karıştırın.Dilerseniz biber salçasıda isteğe göre tatlandırmada kullanabilirsiniz.

      Domates küpleri ile birliktede bir iki soteleyip kapağını kapatıp 2-3 dakika pişirin.

      Bulgurumuzu da biberli etli sosumuza karıştıralım.
      Tuzu, karabiberi ekleyin.İsteğe göre acı pul biberde eklenebilir.

      İyice soslandıktan sonra 4 bardak sıcak su ile kapağını kapatıp kaynamaya alın.

      Kaynayınca ateşi kısıp pilavımız suyunu çekene dek pişirelim.