Ebru şallı Bereket keki Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ebru şallı Bereket keki tarifi
  • Malzemeler

    • 4 hurma ( minik minik doğranmış)
    • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
    • 1 küçük havuç rendelenmiş
    • 1 tatlı kaşığı zencefil ( toz)
    • 3 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 3 yumurta
    • 1.5 çay bardağı esmer şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay bardağı fındık yağı
    • Aldığı kadar tam buğday veya kepekli un
    • Biraz yulaf
    • Kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Bir kapta 3 yumurta , 1.5 çay bardağı esmer şekeri ,
      ve vanilyayı çırpın. 1 çay bardağı fındık yağını ekleyin.

      Kek için hurma, ceviz ,üzüm, havuç ,tarçın ve zencefili bir kapta karıştırın.

      Hurmalı cevizli karışımı yumurtalı şekere ekleyip yeniden iyice çırpın.

      Aldığı kadar tam buğday ve kepekli unu ve az miktar yulaf ilave ederek , kabartma tozu ile koyup karıştırın.

      Bu kekin ağır ağır uzun pişmesi makbuldur. 150 derece ısınmış fırında yaklaşık 50 dk pişirin.