Saımsaklı tava ekmeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Saımsaklı tava ekmeği
-
Malzemeler
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kuru aktif maya
- 1/4 su bardağı sade yoğurt
- 2 bardak ekmek unu
- 1/2 çay kaşığı ince tuz
- 1 yemek kaşığı sarımsak yağı
- Sarımsaklı tereyağ için
- 10-12 diş sarımsak
- 100 gram tereyağı
-
Yapılışı
-
Ilık su içerisine mayayı ve şekeri döküp 15 dk. bekletin.
Bu arada 100 gram tereyağını eritin.Tereyağı köpürünce içerisine ezilmiş sarımsak ilave edin.Tahta kaşıkla 15-20 sn. karıştırıp ateşin altını kapatın.
Mayalı suya tuz, yoğurt , bir yemek kaşığı hazırladığınız sarımsaklı tereyağ ve unu ekleyin.Yoğurarak güzel bir hamur elde edin.Üzerini kapatıp iki katına kadar çıkmasını bekleyin.
Dinlendirdikten sonra 6 parçaya ayırıp yuvarlayın.Üzerine naylon örtüp 15-20 dk. daha dinlendirin. Un serptiğiniz tezgahta açın.üzerine maydanoz yaprağıda serpebilirsiniz.
Kızgın tavada arkalı önlü 2-3 dakika pişirip üzerine fırça ile sarımsaklı tereyağ sürün.
-
Ilık su içerisine mayayı ve şekeri döküp 15 dk. bekletin.