Saımsaklı tava ekmeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Saımsaklı tava ekmeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 su bardağı ılık su
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 1 paket kuru aktif maya
    • 1/4 su bardağı sade yoğurt
    • 2 bardak ekmek unu
    • 1/2 çay kaşığı ince tuz
    • 1 yemek kaşığı sarımsak yağı
    • Sarımsaklı tereyağ için
    • 10-12 diş sarımsak
    • 100 gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Ilık su içerisine mayayı ve şekeri döküp 15 dk. bekletin.

      Bu arada 100 gram tereyağını eritin.Tereyağı köpürünce içerisine ezilmiş sarımsak ilave edin.Tahta kaşıkla 15-20 sn. karıştırıp ateşin altını kapatın.

      Mayalı suya tuz, yoğurt , bir yemek kaşığı hazırladığınız sarımsaklı tereyağ ve unu ekleyin.Yoğurarak güzel bir hamur elde edin.Üzerini kapatıp iki katına kadar çıkmasını bekleyin.

      Dinlendirdikten sonra 6 parçaya ayırıp yuvarlayın.Üzerine naylon örtüp 15-20 dk. daha dinlendirin. Un serptiğiniz tezgahta açın.üzerine maydanoz yaprağıda serpebilirsiniz.

      Kızgın tavada arkalı önlü 2-3 dakika pişirip üzerine fırça ile sarımsaklı tereyağ sürün.