Misket köfteli bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • 2-3 adet patates
    • 2 bardak bezelye
    • 2-3 adet havuç
    • 1 adet iri soğan
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Tuz
    • Misket köfte için
    • 300 gram kilo kıyma
    • 1 minik boy soğan rendesi
    • 1 adet yumurta
    • Galeta unu
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kızartmak için
    • Ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Bir adet soğanı rendenin en ince yeri ile rendeleyin.İçerisine kıymayı, göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin.Bir yumurta kırın.Galeta ununu ise köfte harcınız ele yapışmayacak şekilde olana dek ekleyin.Daha sonra yuvarlak top şeklinde köfteler hazırlayın.

      Ayıkladığınız taze bezelyeleri bir kap içinde bir miktar su ile haşlamaya başlayın.

      Köfteli bezelye yemeğimiz için önce sebzelerden havuç ve patatesi minik minik kesip kızartmak için hazırlayalım.Yemeği tabiki haşlayarakta yapabilirsiniz ama aynı lezzeti vermeyecektir.

      Bir tava içerisinde yağı kızdırın.Öncelikle minik minik doğradığınız havuçları kızartın.Ardından patatesleri kızartmaya başlayın.Kızardıkça kızaran sebzeleri bir büyük kase içine alın.En son köfteleride her iki tarafını güzel bir şekilde kızartın.

      Yemeği yapacağınız tencere içine yemeklik doğradığınız soğan ve zeytinyağını soteleyin.Ardından iki yemek kaşığı salçayı kavurun.

      Kızartmış olduğunuz sebzeler , köfte ve bezelyeyide katıp üzeri hafif geçecek kadar su ile pişirmeye başlayın.İsteğe göre tuz ekleyin.Bezelyeler iyice yumuşayıp yemek özlenince ateşin altını kapatın.