Fırında patatesli levrek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında patatesli levrek tarifi
  • Malzemeler

    • Kişi başı yarım levrek
    • Zeytinyağ
    • Kırmızı tatlı toz biber
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1-2 adet patates
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Fırın tepsisinin altını zeytinyağlayıp patatesleri oval bir şekilde kesip 180 derecede bir müddet pişirin.

      Patatesler yarım bir şekilde pişince fırından alalım.Bu arada levrekleri yıkayıp ikiye bölelim.Patates dilimlerinin üzerine yerleştirin.

      Bir kase içinde zeytinyağ,sarımsak püresi,kırmızı tatlı toz biber ve tuzu çırpıp levreklerin üzerine gezdirin.

      Arzuya göre halka şeklinde soğan dilimleride kesip koyabilirsiniz.

      Yaklaşık 25 dakika fırında yeterli olacaktır.Arada kontrol edin.