Profiteröl tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 çay bardağı su
    • 50 gram margarin
    • 1.5 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 4 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • Krema Malzemesi :
    • 3 yemek kaşığı un
    • 7 yemek kaşığı şeker
    • yarım litre süt
    • 1 yumurta sarısı
    • 50 gram margarin
    • 1 paket vanilya
    • Çikolata Sosu Malzemesi :
    • 2 bardak su
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 fincan şeker
    • 2-3- adet yaprak çikolata
  • Yapılışı

    1. Hamurun yapılışı:

      Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun. 1 dakika kadar hepsi pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırılın ve çok iyi karıştırın. Sonra kabartma tozunu ekleyin ve. bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yağlanmış tepsiye kabaracağını da aklınızda tutarak aralıklı bir şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
      Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu ilave edin.

      Kremanın yapılışı:

      Un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp sütü ilave edin. Son olarak yağ ve vanilya ekleyip soğumasını bekleyin.

      Sosun yapılışı:

      Nişasta kakao ve şekerİ karıştırıp su ilave ederek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıktan sonra fındık büyüklüğünde margarin ekleyin ve hazırlanan topların üstüne dökün.