Nefis Fellah köftesi (Bulgur köftesi) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Nefis Fellah köftesi (Bulgur köftesi) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı köftelik bulgur
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yoğurmak için
    • 1 su bardağı su
    • Sos için
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 3-4 diş sarımsak
    • Yoğurtlu sos için
    • 4-5 yemek kaşığı yoğurt çırpılmış
    • Biraz tuz
    • Servis için
    • Marul
  • Yapılışı

    1. Fellah köftesi için bir büyük kase içine 1 bardak kısırlık bulgur ile 1 bardak ılık suyu koyup bir kapak ile kapatıp bir süre bekletin.

      Bulgur suyu çekince domates salçası ve tuz ekleyip elinizle yoğurun.Eğer sertleştiğini hissederseniz yanınızda bulunan bir su bardağından biraz su ekleyin.

      Yaklaşık 5 dakika bu şekilde yoğurduktan sonra bir bardak unuda azar azar dökün.Sertleştikçe azar azarda suyunuzu ekleyin.1 bardak suyun hepsini kullanmak zorunda değilsiniz.Yaklaşık gene 5 dakika kadar unuda bu şekilde tamamını ekleyip yoğurup özdeşleştirin.

      Bu bulgurlu unlu karışımdan misket büyüklüğünde yuvarlak şekilde köfteler elde edin.Parmağınızla bastırarak çukurda oluşturabilirsiniz.Sos böylece köftelerin üzerinde daha iyi duracaktır.

      Bir tencere içinde su kaynatın.Kaynayınca bir miktar tuz ekleyin.Kaynarken minik köftelerinizi suya ekleyin.

      Köfteler suyun yukarısına çıkınca pişmiş demektir.Kevgirle yuvarlak bir borcama alın.

      Salçalı sos için zeytinyağında salçayı kavurun.Ezdiğiniz sarmısaklarıda sosa ekleyin.En son pişen salçalı sosu bütün köftelerin üzerine döküp sosa bulanmalarını sağlayın.Adından bir tutam maydanozu ince kıyıp fellah köfteleri ile karıştırın.

      Servis için yıkayıp kıydığınız marulları önce tabağa döşeyin.Üzerine fellah köfteleri en son da arzu ederseniz bir kaç kaşık yoğurt gezdirin.