Pratik cevizli burma tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pratik cevizli burma tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket superfresh tereyağlı milföy hamuru
    • 150 gram kadayıf
    • 2 su bardağı ceviz
    • 4 su bardağı şeker
    • 1/2 limon kabuğu
    • 80 gram tereyağı
    • Açmak için
    • Nişasta
  • Yapılışı

    1. Su, şeker ve limon kabuğunu bir tencerede karıştırıp yaklaşık 15 dakika ağır ateşte kaynatın, sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.

      Kadayıfları 20 gram tereyağı ile yağlayın ve cevizleri kırın, ardından malzemeleri harmanlayın.

      SuperFresh Tereyağlı Milföylerin iki tarafına nişasta serpin ve merdane yardımı ile uzunlamasına açın.


      Elde ettiğiniz uzun dikdörtgen hamurun uzun kenarına harç koyun.

      Milföyü oklavanın etrafına rulo şeklinde sarın ve iki ucundan oklavanın ortasına doğru ittirin

      Tüm milföylere aynı işlemi uygulayın.

      Tereyağını eritin ve burmaların üzerini yağlayın.

      175°C’ye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

      Fırından çıkarınca tatlınız sıcakken üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
      1
      Hamur şerbeti çekince servis edin.