Tepside Ege Kadayıf tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tepside Ege Kadayıf tatlısı
-
Malzemeler
- 1 kilo tel Ege kadayıf
- 250 gram iç ceviz
- 100 gram sıvı yağ
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- Şurubu İçin
- 4 bardak şeker
- 2 bardak su
- 2 bardak süt
-
Yapılışı
-
Şeker su ile kaynatılıp şurup hazırlanır. Çıkan köpükler alınır.
Şurup koyulaşınca süt konur.Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)
35- 40 cm. çapında tepsi yağlanıp , erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir.
Dövülmüş fındık veya ceviz içi arasına serpilir.Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır.
Biraz bastırarak sıkıştırılır.Kalan yağ gezdirilir.
Fırında pembe olarak kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilıyınca dilimlenir.
-
Şeker su ile kaynatılıp şurup hazırlanır. Çıkan köpükler alınır.