Patates pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet patates haşlanmış
    • 1/4 fincan taze sıkılmış limon suyu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    • 2 çay kaşığı pul biber
    • 2 su bardağı rendelenmiş pişmiş tavuk göğsü
    • 1/2 fincan bezelye haşlanmış
    • 2 adet orta boy havuç, soyulmuş, ince doğranmış ve hafif pişmiş (yaklaşık 3/4 bardak)
    • 2 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı soğan
    • 2 yemek kaşığı mayonez
    • Garnitür için
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 1/2 fincan dilimlenmiş kalamata zeytin
    • 2 adet sert haşlanmış yumurta, soyulmuş, uzunlamasına dört parçaya kesilmiş
    • Marul yaprakları
  • Yapılışı

    1. Patatesleri güzel bir şekilde haşalayıp püre haline getirin.

      Büyük bir kapta, pişmiş patates püresi, limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırıp püreyi lezzetlendirin.

      Orta boy bir kapta tavuk, bezelye, havuç, soğan ve mayonezi karıştırın.

      Önceden hazırlanmış patates püresini ikiye bölün. Patates karışımının yarısını büyük bir servis tabağı üzerine yaklaşık 7 x 11 cm büyüklüğünde bir dikdörtgen yapın.

      Tavuk karışımını tepsideki patates püresi üzerine dökün; tuz ve karabiber serpin. Dikdörtgen şeklinde kalan diğer patates püresi ile ikinci katı yapın.

      Servis için yaklaşık 1 saat buzdolabında saklayın. Patates pastamızı maydanoz, doğranmış yumurta ve zeytin ile süsleyin. Patates pastası etrafını marul yaprakları ile süsleyin.Kareler halinde kesip servis edebilirsiniz.