Tavuklu dürüm tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tavuk bonfile
    • 4 Adet lavaş ekmeği
    • 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 Tatlı kaşığı pul biber
    • 3-4 Yaprak marul
    • 1 Kahve fincanı sıvıyağı
    • 1 Yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yapılışı

    1. Çeyrek kahve fincanı sıvıyağ eklenen tava ısıtılır.Tauk butları ince uzun şeritler halinde kesilir.Isınan tavada sotelenmeye başlanır.

      Bir iki çevirdikten sonra tuzu,karabiberi,kekiği ve pulbiberi eklenir.Biraz daha sıvıyağ gezdirilip baharatlarla iyice tavuk etleri harmanlanır.Tavuk etleri iyice pişince ateşten alınır.

      Diğer taraftan marullar ince bir şekilde doğranır.

      Lavaş ekmekleri servis tabağına konur.Üzerine önce marul sonra domates dilimleri dizilir.İki kaşık tavuk etleri yayılır.Kaşar rendesi serpiştirilip fazla bastırmadan rulo yapılır.

      Izgara tava ısıtılarak biraz yağlanır. Lavaşlı rulolar tavaya konup biraz kızartılır.

      Bu işlem için tost makinasıda tercih edilebilir.İkiye kesilip sıcak olarak servis edilir.