Kaşarlı tavuklu krepler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kaşarlı tavuklu krepler tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için (4 adet)
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağından bir parmak eksik un
    • İç harcı için
    • 150 gram tavuk bonfile
    • 1 adet soğan
    • 1 küçük kavanoz garnitür
    • Mısır
    • 2 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 çay kaşığı tatlı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • Üzeri için
    • 1 çay bardağı kaşar peyniri
    • Krema
  • Yapılışı

    1. Krep için tüm malzemeleri blendırdan geçirin.Tavanızı biraz sıvı yağ ile yağlayın ve ısıtın.Krepleri tek tek pişirin.Cezve ile kolay bir şekilde dökebilirsiniz.

      İç harcı hazırlamak için ise tavaya gene biraz sıvı yağ alalım.Minik minik kesilen tavuk bonfile etlerini tavada 2-3 dakika soteleyin ve soğanları katın.

      Soğanlar pişince salça ve biraz su ilave edin.Baharatlar ile tatlandırın.Bir kaç dakika soteleyin garnitür ve mısırı ilave edin.Ateşte azıcık su ile karıştırmaya devam edin.2-3 dakika sonra harç hazır olur.

      Bir büyük tabağa ilk krebi alıp ortasına 3 yemek kaşığı harçtan koyun.4 bir taraftan kapatıp ters çevirin.Az bir krema ile kaşarpeynirlerini karıştırın.Krep bohçalarının üzerine bir iki yemek kaşığı sürüp 10 dakika fırınlayın.Kaşarlar eriyince servis yapın.