Rize kavurmalı krep tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Margarin
    • İçi için
    • Pınarbaşı rize kavurma
    • Kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt ve tuzu alıp iyice karıştıralım. Sonra unumuzu da ekleyip pürüzsüz karışım elde edelim.

      Sonrada kaşar peynirimizi ve kavurmayı küçük ve küp doğrayıp birbirine karıştırıp hazır edelim.

      Teflon tavayı alıp margarinle yağlayın.Şimdide yağ eriyince krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökelim.

      Alt kısmı pişince diğer tarafını çevirelim.Üst tarafa gelen pişmiş krebin yarısına kavurma ve kaşar karışımda koyup diğer ucu üzerine katlayalım.

      İki tarafı da çevirerek pişirelim diğerlerini de bu şekilde pişirelim.Afiyet olsun.