Cevizli Mantı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 su bardağı un
    • 500 gr. kıyma
    • 2 orta boy soğan
    • 1 kase kıyılmış ceviz
    • Köy yoğurdu veya süzme yoğurt
    • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Un, su ve tuzdan hamur elde edilir.Mantı hamuru biraz dinlendikten sonra hamur unlanmış tezgahta açılır.

      İrice kare kare kesilir.Kıyma, karabiber ,incecik doğranmış soğan ve tuzdan elde ettiğimiz harç iyicene yoğurulur ve karelerin ortasına koyulup üçgen şekilde kapatılır.

      İki elimizin baş parmağı ile hamurun uç kısmına harç ortaya çıkacak şekilde bastırılır.

      Hamurlar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan mantılar iki ayrı servis tabağına alınır. Bir tanesi sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Diğerinin üzerine ceviz serpilir. Bolca tereyağı yakılıp ikisinin de üzerine gezdirilir.