Etli yufka tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg. kuşbaşı doğranmış dana eti
    • 2 baş soğan
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • Yerince sıvı yağ ve tuz
  • Yapılışı

    1. Kuşbaşı doğranmış et soğuk suda yıkandıktan sonra üstünü örtecek kadar su ile iyice haşlanır.

      Piştikten sonra ince kıyılmış soğan, yağ ve tuz ilave edilir. Kavrulunca kırmızı biber eklenir, biraz su ilave edilerek salça eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir.

      Daha sonra, tavuk etinde olduğu gibi tepsi içine kırılıp konmuş olan yufkaların üzerine etin suyu gezdirilir ve etler konulur. Kalan et suyu da kepçe ile yufkaların üzerine yayılır. Sıcakken servis yapılır.