Ezogelin çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
    • 1 adet küçük soğan
    • 1 adet küçük patates
    • 1 adet küçük havuç
    • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 adet tavuk bulyon
    • Pulbiber
    • Nane
    • Tuz
    • 6 su bardağı su
    • Yarım limon
  • Yapılışı

    1. Kırmızı mercimekler tamamen berrak bir su çıkana kadar yıkanır.5 dakika suda bekletilir.

      İnce kıyım doğranan kuru soğan, havuç ve patates bir tencereye alınır.

      Suda bekleyen mercimek süzülerek soğanların olduğu tencereye alınır.

      Suda bekleyen mercimek süzülerek soğanların olduğu tencereye eklenir.

      Pişerken çıkan köpük bir kepçe ile alınır.Bu arada çırpma teli ile karıştırılır.Malzemeler eritilir.

      Bir başla yerde un ve ayçiçekyağı kavrulup domates salçası eklenir.Salçada kavrulunca ateşten alınır.İçine kuru nane, tuz ve tavuk bulyon ve pulbiberden oluşan baharatlar eklenir.

      Bu baharatlı karışım mercimek çorbasına konduktan sonra birde tereyağ kızdırılıp dökülür.Limon suyu ilave edilip çırpılır.Orta ateşte kaynayan çorbaya 2-3 dakika kısık ateşte bekletilip servis yapılır.