Bursa Pideli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram dana kıyma
    • 50 gram kuzu kıyma
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 1 adet rendelenmiş küçük boy soğan
    • 30 gram galeta unu
    • 110 gram domates sosu
    • 1 adet pide
    • 50 gram tereyağı
    • 4 adet sivribiber
    • 4 adet domates
    • 4 kaşık yoğurt
  • Yapılışı

    1. Köftelik malzemeleri yoğurup kenarda dinlendirin.

      Ardından 30 gram büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Pideleri yağlayın.Biberlerle pideleri fırında ısıtın.Sonra pideler küp küp kesilir.

      Köfteler ızgarada iki taraflı sık sık çevrilir.Servis tabağında sağ tarafa yoğurt konur.Pidelerin üzerine köfteler dizilir.Köftelerin üzerinede közlenmiş domates sos gezdirilir.

      Biberler ve domateslerle birlikte servis edilir.