Pıtıl Ekmeği  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg un
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı şeker
    • 1 tane küp yaş maya
    • Ilık su
  • Yapılışı

    1. Mayamızı 1 su bardağı ılık su, şeker ilave edip eritiyoruz.

      Sonra unu koyduğumuz kaba mayalı suyumuzu ve tuzu ilave ediyoruz. Hamurumuz ele yapışır kıvamda olacak yaklaşık 3 ile 3,5 su bardağı su yetiyor. Daha sonra yarım saat mayasının gelmesini bekliyoruz.

      Mayalanan hamurumuzu elimizi unlayıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezelerin altına un serpiyoruz, açarken de bu un bize yetiyor. 5 dakika öyle bekletiyor ve tavamızı ısıtıyoruz.

      Bezeleri oklava yardımıyla açıyor ve tavamıza atıyoruz. Çok kalın olmaması gerekiyor. Yoksa pişmesi uzun sürebilir. Pratik ve güzel bir tat yağlayıp yiyebilirsiniz.