Çerkez Tavuğu  tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım tavuk (ya da iki but)
    • 250 gram ceviz içi
    • 2 dilim bayat ekmek
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım limon
    • Salça
    • Pul biber
  • Yapılışı

    1. Tavuğa göz kararı su ve tuz konularak haşlanır. Bir havanda sarımsak, ceviz ve pul biber konulup en az on dakika incecik olana kadar dövülür.

      Madeni bir kaba alınır. İçine salça konulup hafif ısıtılır. Bu kabın içinde yoğurulur. Yoruldukça cevizin yağı çıkar. Yağ bir bardağa akıtılır. İçine iki dilim ısıtılmış bayat ekmek konur.


      Üzerine tavuğun suyu dökülerek banıp kıvamına gelinceye değil karıştırılır. Servis tabağına alınır tavuk etleri ılık ve ya soğuk olarak servis yapılır.