Şambali tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 paket vanilya
    • Şerbeti için:
    • 3,5 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • Süslemek için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket krem şanti
    • fındık
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları bir cam kap içine kırdıktan sonra ve toz şekeri ilave ederek çırpın.

      Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın.

      Bu malzemeyi yağlanmış 3-4 cm kalınlığında olacak şekilde fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

      Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.
      Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin.
      Soğuyunca dilimleyip üzerini krem şanti ve fındıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...