Kağıtta hamsi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg hamsi
    • 2 adet limon
    • 20 tane defne yaprağı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
    • 5 adet olgun domates
    • Tuz, karabiber
    • 2,5 tabaka yağlı kâğıt
  • Yapılışı

    1. Hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp süzgece alın.

      Defne yapraklarını bol suda iyice yıkayıp kurulayın. İki tabaka yağlı kâğıdı ortadan ikiye keserek 4 parça yapın.

      Diğer yarım tabaka kâğıt ile birlikte 5 parça elde edin. Her yağlı kâğıdın ortasına yan yana dörder defne yaprağı yerleştirin.

      Limonları ince halkalar halinde dilimleyip defne yapraklarının üzerine yerleştirin. Her yağlı kâğıda 200gram hamsiyi paylaştırarak limon dilimlerinin üzerine düzenli bir şekilde yan yana sıralayın.

      Tuzlayıp, biberledikten sonra üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serpin. Domatesleri yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin. Balıkların üzerine sıralayarak yerleştirdikten sonra kâğıtları kapatın.

      Pişme esnasında açılmaması için kenarlarını iple bağlayın veya ataşla tutturun. Kâğıt paketleri fırın tepsisine yan yana yerleştirip önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.