Limonlu Cheescake tarifi
  • Malzemeler

    • 175 gram yulaflı bisküvi
    • 100 gram margarin
    • 1.250 kg labne peyniri
    • 220 gram tozşeker
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon ve portakal kabuğu
    • 1 paket vanilya
    • 5 yumurta
    • 2 yumurta sarısı
    • Yağlı kağıt
    • Süsleme için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri bir torbaya doldurup sert bir cisimle ezip ufalayın. Margarini eritip ufalanmış bisküvi ile karıştırın. Kelepçeli kalıbın içini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı bunun üzerine dağıtıp bastırarak bir taban oluşacak şekilde yerleştirin. Pasta tabanını 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.

      Bu arada fırını en yüksek dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir kasede labne peyniri, tozşeker, un, limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilyayı karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yumurtaların tümünü ve yumurtanın sarılarını yavaş yavaş ilave edin.

      Peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine yayıp en yüksek derecede 15 dakika pişirin. Ardından fırının ısısını 125 dereceye düşürüp
      75 dakika daha pişmesini bekleyin.

      Pastayı fırından çıkarıp kısa bir süre soğutun. Kalıbı çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce bir gece pastayı buzdolabında bekletin. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri ile süsleyin.


      PASTANIN BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLEMESİ GEREKİYOR